Betalingen aanvaarden in je zaak: ontdek de opties en maak de beste keuze!

Met de recente aankondiging van Payconiq om een jaarlijkse vergoeding van € 18 voor haar diensten in te voeren bovenop de kost per transactie, kan het voor handelaars de moeite waard zijn om de verschillende alternatieven voor hun elektronische betalingsoplossingen te overwegen. Dit is een goed moment om de voordelen te ontdekken die elke speler op de markt kan bieden.

Zo biedt Axepta BNP Paribas Benelux (met hoofdzetel in België) uitgebreide en volledig toegankelijke oplossingen voor het aanvaarden van elektronische betalingen. We lijsten hieronder de verschillende elementen zodat je de alternatieven met elkaar kan vergelijken:

Meer betaalmogelijkheden, zodat je geen enkele omzet misloopt

Een eerste voordeel van het aanbieden van elektronische betaaloplossingen, is de mogelijkheid voor de handelaar een breed scala aan betaalmethoden te accepteren. Deze veelzijdigheid is duidelijk geen verwaarloosbaar detail.

Elke klant heeft zijn eigen voorkeuren wat betreft betaalmethoden, dus het is belangrijker dan je denkt om klanten een zo breed mogelijk scala aan betaalmethoden te kunnen bieden. Simpel gezegd: zo kan je vermijden om verkopen te verliezen! Bovendien creëert het een moderner imago voor je bedrijf en zorgt het voor een naadloze verkoopervaring.

Formules zoals die van Axepta BNP Paribas maken het mogelijk om niet alleen betalingen met debet- en kredietkaarten (denk aan Bancontact, Visa, Mastercard, …) maar ook maaltijdcheques (zoals Edenred, Monizze of Pluxee, de nieuwe naam voor Sodexo-maaltijdcheques) te aanvaarden. Een “must” gezien het aanzienlijk aantal bedrijven dat hun werknemers maaltijdcheques aanbiedt. Om nog maar te zwijgen over de mogelijkheid om nieuwe betaalmethoden te accepteren, zoals contactloze transacties via Apple of Google Pay, die steeds meer consumenten dagelijks gebruiken.

Oplossingen op maat van jouw bedrijf en activiteit

Niet alle bedrijven zijn hetzelfde. Als je bijvoorbeeld een foodtruck hebt, heb je niet dezelfde oplossing nodig zoals een restaurant. En als je een kledingwinkel opstart, ben je waarschijnlijk op zoek naar een eenvoudige en flexibele oplossing om jouw betalingen te ontvangen. En de behoeften zijn nog anders als je meerdere winkels onder hetzelfde merk beheert. Het is daarom essentieel om niet contractueel gebonden te zijn aan een oplossing die niet bij jouw zaak past of die je niet in staat stelt om te evolueren. Bij Axepta BNP Paribas kan je daarom kiezen tussen 4 soorten betaalterminals, te koop of te huur, en kan je ook de ideale oplossing kiezen voor het verwerken van de elektronische transacties. Onze adviseurs helpen je graag bij het bepalen van de meest interessante formule voor jouw specifieke activiteit waardoor je jouw kosten beter kan beheersen, in tegenstelling tot het ongedifferentieerde aanbod van sommige andere leveranciers.

Diensten die het verschil maken

Er is niets erger dan als handelaar een goede verkoop draaien en die geldstroom pas 3 of 4 dagen later te ontvangen. Vraag dus zeker hoelang het duurt voordat de ontvangen betalingen op je bankrekening worden gestort. Ook hier blinkt Axepta BNP Paribas uitmet een uitbetaling die al op de volgende werkdag plaatsvindt. Evenals een andere dienst die we ter beschikking stellen aan onze klanten: dagelijkse rapporten over de verkopen om jouw bedrijfsdynamiek nog beter te begrijpen. Nogmaals, een detail dat zeker het verschil kan maken.

Klantenservice 7 dagen per week beschikbaar, in jouw eigen taal

Het voordeel van kiezen voor een lokale speler zoals Axepta BNP Paribas Benelux is dat de klantendienst je in jouw eigen taal te woord staat. Je hoeft dus niet te proberen begrijpen wat iemand in een ander land aan de andere kant van de wereld zegt. Bovendien is er geen tijdsverschil en is de klantenondersteuning van Axepta BNP Paribas 7 dagen per week beschikbaar tot 22 uur, ook op zon- en feestdagen. Erg handig wanneer je een probleem, twijfels of een dringende vraag hebt!

Eenvoudige en transparante kosten

Het is een bekend feit dat handelaar zijn, betekent dat je met veel kosten te maken krijgt. Dus als het gaat om elektronische betalingen aanvaarden, kun je er net zo goed voor zorgen dat de kosten transparant en gemakkelijk te begrijpen zijn. Voor steeds meer handelaren is de voorspelbaarheid van de kosten een doorslaggevend criterium. Axepta BNP Paribas heeft dit begrepen en biedt haar meer dan 35.000 klanten een uitstekende een prijs-kwaliteitverhouding evenals transparante prijsstructuur, zonder verrassingen of verborgen kosten. Bovendien kunnen vaste prijzen per transactie zoals die van Payconiq minder aantrekkelijk zijn voor kleinere aankopen. Zo kunnen de transactiekosten bij Axepta BNP Paribas voor betalingen onder de €10 tot wel 2,5 keer lager liggen.

Conclusie

Met de prijswijzigingen die Payconiq aankondigde, Is het een goed moment om als handelaar de opties voor het aanvaarden van elektronische betalingen te heroverwegen. Axepta BNP Paribas kan een voordelig alternatief zijn, met een breed scala aan betaalmethoden, oplossingen op maat, kostentransparantie en een hoog niveau van veiligheid en klantenondersteuning. Voor wie op zoek is naar een elektronische betaaloplossing die zich kan aanpassen aan de uiteenlopende behoeften van zijn bedrijf en zijn klanten, kan Axepta BNP Paribas een optie zijn om te overwegen.